Taxaties

Taxatie woning Haarlem en omgeving

Bij Spaarneduin makelaars kunt u ook terecht voor taxatierapporten. Normaalgesproken is het rapport binnen een paar dagen gereed, op verzoek kunnen wij het rapport verzorgen binnen 24 uur nadat wij het pand hebben opgenomen. Ons rapport kunt u bij elke financier gebruiken. Wij zijn aangesloten bij Vastgoedcert en het NWWI zodat wij ook gevalideerde rapporten kunnen verzorgen. 

Waarom een taxatierapport?

Een taxatierapport is nodig bij:

  • Aankoop van een woning of appartement
  • Hypotheekverhoging voor bijvoorbeeld een verbouwing
  • Verdeling van een boedel bij overlijden of een scheiding
  • Het nemen van een aankoop- of verkoopbeslissing

Afhankelijk van het doel van een taxatie spelen verschillende waarden een belangrijke rol. Als u een woning koopt of verkoopt vrij van huur en gebruik, is de onderhandse verkoopwaarde van belang. De hoogste waarde van de onroerende zaak bij een gedwongen en een goed voorbereide verkoop. Als u de woning gaat verbouwen kan ook de waarde na verbouwing in het rapport worden opgenomenin de taxatie zodat de hypotheek verstrekt kan worden op basis van de waarde na verbouwing.

Een taxatierapport geeft een onafhankelijk en objectief oordeel over de waarde van een onroerend goed. Daarnaast staat er in een taxatierapport belangrijke informatie over het object.

Wij voeren uw taxatieopdracht graag uit!

Wij worden beoordeeld met een:

0
5/5