Stappen bij een huis kopen

4.6/5

Wij worden met een 9,5 beoordeeld door onze klanten

―01

Je woonwensen bepalen

Samen met ons inventariseer je je woonwensen. Zoek je een appartement, of een eengezinswoning? Wil je 3 slaapkamers, of toch liever 4? We noteren en inventariseren je zoekwensen zodat we je woningaanbod kunnen toe mailen welke overeenkomt met je woonwensen.

Keuzepakketten

Ook zullen we je informeren over het zoek- en aankooptraject en de soort dienst die je wil kiezen. Wil je zelf bezichtigen, of wil je een volledige aankoopbegeleiding?

Vragen tijdens het zoeken

Uiteraard zijn wij altijd beschikbaar om je vragen te beantwoorden. Heb je een leuke woning gezien en wil je bijvoorbeeld weten of het een prettige buurt is om in te wonen, bel ons dan gerust.

―02

Bepaal je maximale prijs

Voordat we samen met jou gericht gaan zoeken naar jouw droomwoning, is het belangrijk dat je goed op de hoogte bent van je Hypotheekmogelijkheden. Wij raden je aan daarom eerst een afspraak te maken voor een oriënterend hypotheekgesprek. Hierdoor kun je niet alleen bepalen hoeveel je kan lenen, maar vooral wat je maximaal wilt lenen.

Financiering

Wij hebben contact met diverse banken en tussenpersonen. Wij kunnen je in contact brengen met een van deze partijen zodat jouw financiele mogelijkheden uitgezocht kunnnen worden.

―03

Zoeken naar je droomhuis

Onze makelaars kennen de markt goed en hebben veel contacten met hun collega’s. Hierdoor zijn ze snel op de hoogte van nieuw aanbod. We kunnen je per email op de hoogte brengen zodra onze makelaar van collega’s informatie krijgt over woningen die nieuw in verkoop komen, soms nog voordat de woning op Funda staat.

Woningaanbod in je mailbox

Naast de woninginformatie die je rechtstreeks van de makelaar krijgt, vind je iedere morgen het nieuwste woningaanbod in je mailbox. Maar ook Funda is een prima site om je te oriënteren op het beschikbare woning aanbod.

―04

Bezichtig je droomhuis

afhankelijk van het door jou gekozen aankooppakket ga je met onze aankoopmakelaar de door jou gevonden droomwoning bezichtigen. Een woning kan je immers pas goed beoordelen als je hem hebt bezichtigd. Een woning moet goed voelen en moet voorzien in je de behoefte van voldoende leefruimte.

Ondersteuning van je aankoopmakelaar

Onze aankoopmakelaar gaat graag met je mee naar de bezichtiging. Dan kan jij vooral je gevoel laten spreken. En de rationele zaken en details kun je dan aan de makelaar overlaten om te beoordelen. Zo maak je gebruik van de kennis van de makelaar en diens onafhankelijkheid. Doordat de makelaar niet emotioneel betrokken is, kan hij je met beide benen op de grond houden en je behoeden van een aankoop waar je achteraf spijt van krijgt.

Na de bezichtiging

Na de bezichtiging is de gelegenheid om samen met de aankoopmakelaar de bezichtiging te evalueren. Naast de zaken waar de aankoopmakelaar je op gewezen heeft tijdens het bezichtigen van de woning, zal ook advies worden uitgebracht over de waarde van de woning en over een eventueel uit te brengen openingsbod.

―05

Onder-handelingen

Heb je een goed gevoel bij de woning en zie je jezelf er al wonen? Dan ga je in overleg met je aankoopmakelaar de onderhandelingen in. Samen met je aankoopmakelaar bepaal je wat het openingsbod zal gaan worden.

Onderhandelingstraject

Namens jou gaat onze aankoopmakelaar de onderhandelingen in. Daarbij word je op de hoogte gehouden van alle stappen in het onderhandelingstraject. Bij de onderhandelingen zal onze makelaar, rekening houdend met jouw wensen, je adviseren over de prijs, de overdrachtsdatum, de ontbindende voorwaarden en de roerende zaken.

―06

Koopcontract

De verkoopmakelaar zal na overeenstemming de koopovereenkomst opmaken. Wij controleren de koopakte voor je op de gemaakte afspraken alvorens deze door jou bij ons op kantoor wordt getekend. Daarna mailen wij jou het concept van de koopovereenkomst met de daarbij behorende toelichting en alle overige relevante bijlagen.

Bedenktijd

Hebben beide partijen het koopcontract getekend, dan gaat voor jou als koper de bedenktijd in. Je krijgt 3 werkdagen bedenktijd, binnen deze periode kun je zonder opgaaf van reden van de aankoop af zien.

Bankgarantie

Gebruikelijk is dat binnen 4 weken na het bereiken van overeenstemming jouw financieel adviseur namens jou een bankgarantie afgeeft. Je kan er ook voor kiezen zelf de waarborgsom te storten, dit komt echter minder vaak voor. De bankgarantie is 10 % van de koopsom. Doorgaans zal jouw financieel adviseur je hierin begeleiden.

―07

De overdracht

Voor de eigendomsoverdracht bekijkt de makelaar, samen met jou en de verkoper het door jouw gekochte huis om er zeker van te zijn dat alles conform afspraak is opgeleverd zoals vastgelegd in de getekende koopovereenkomst. Deze laatste inspectie vindt vlak voor het tekenen van de akte bij de notaris plaats. Dit is ook het moment om samen de meterstanden te noteren, uitleg te geven over installaties.

Wij begeleiden je tot bij de notaris... en daarna

De notaris zorgt ervoor dat jij als koper, alsmede de verkoper en wij als jouw aankoopmakelaar de leveringsakte krijgen. De overdracht bestaat uit de feitelijke levering, het overhandigen van de sleutels, en de notariële overdracht. De notaris zal je de overdrachtsdatum bevestigen en het tijdstip voor de overdracht. Wij nemen naar aanleiding hiervan contact met je op om een afspraak te maken voor de eindinspectie van de woning.

Bij de notaris

Tijdens het bezoek aan de notaris zijn wij bij je als adviseur, getuige en woordvoerder. Na een beperkte voorlezing van de akte door de notaris kan de leveringsakte worden getekend. Gefeliciteerd! Het is nu officieel jouw woning. Na het bezoek aan de notaris is de aankoopprocedure afgerond. Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben, dan kun je daarmee, ook na de eigendomsoverdracht natuurlijk altijd bij ons terecht.

Plaats hier je zoekopdracht