Makelaar in Schalkwijk?

Makelaar in Schalkwijk? Kies voor Spaarneduin

Schalkwijk is het grootste stadsdeel van de gemeente Haarlem, de hoofdstad van de Nederlandse provincie Noord-Holland. Dit stadsdeel beslaat ongeveer 25 procent van de totale oppervlakte van Haarlem, en is te vinden aan de zuidoostkant van Haarlem. Schalkwijk wordt omsloten door aan de westzijde het Spaarne en aan de zuidzijde door de Ringvaart.

SCHALKWIJK HISTORIE

Schalkwijk heeft een lange historie, de naam wordt voor het eerst vermeld in 1310 in het cartularium van Sint Jan. Beschreven werd dat voor twee stukken land in het ambacht Schalkwijk aan een geestelijke een jaarlijkse rente van 10 Hollandse ponden werd gelegateerd door Hugo, zoon van Bartradis, en zijn echtgenote Katharina. Schalkwijk bestond toen hoogstwaarschijnlijk al veel langer. Vermoed wordt dat het ‘ambacht’ Schalkwijk tijdens of kort na de Grote Ontginning van de tiende en elfde eeuw gesticht is.

De ontginning van de grond was nodig door de bevolkingsgroei van Holland en de behoefte van plaatselijke overheden aan meer macht en aanzien die ze kregen door de ontginning. Na de ontginning vestigde veel mensen zich langs de weteringen en de ontginningsdijken van het Spaarne en de Liede.

Schalkwijk behoorde tot 1963 tot de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude. Op 19 juni 1962 tekende koningin Juliana een wet waarin de grenzen van Haarlemmerliede, Spaarnwoude, Haarlem en Amsterdam gewijzigd werden. Op 1 oktober 1963 was Zuid-Schalkwijk officieel onderdeel van de gemeente Haarlem en werd daarna verder bebouwd.

DE WIJK SCHALKWIJK

De meeste woningen zijn gebouwd in de jaren zestig van de twintigste eeuw om het probleem van de woningnood op te lossen. De straten zijn breed opgezet en er is veel groen. In het midden van Schalkwijk ligt een groot overdekt winkelcentrum met meer dan 125 winkels, o.a. de Albert Heijn, Blokker, DekaMarkt, HEMA en Vroom & Dreesmann zijn er gevestigd.

Met de Zuidtangent heeft Schalkwijk een snelle busverbinding met de binnenstad van Haarlem en station Haarlem en in de andere richting met Vijfhuizen, Hoofddorp, Schiphol, Amstelveen en Amsterdam-Zuidoost.
Schalkwijk is een multicultureel stadsdeel: 60% van de inwoners is van autochtone afkomst, 10% van Westerse allochtone afkomst en 30% heeft een niet-Westerse allochtone achtergrond. Schalkwijk telt krap 15.000 woningen, 9.000 hiervan zijn hoogbouw oftewel flats, de meeste andere huizen zijn eengezinswoningen.

Vul via onderstaande link het zoekersformulier in of kom geheel vrijblijvend een keer over je plannen praten.