De overdracht

Voor de eigendomsoverdracht bekijkt de makelaar, samen met jou en de verkoper het door jouw gekochte huis om er zeker van te zijn dat alles conform afspraak is opgeleverd zoals vastgelegd in de getekende koopovereenkomst. Deze laatste inspectie vindt vlak voor het tekenen van de akte bij de notaris plaats. Dit is ook het moment om samen de meterstanden te noteren, uitleg te geven over installaties.

Wij begeleiden je tot bij de notaris…..en eventueel daarna

De notaris zorgt ervoor dat jij als koper, alsmede de verkoper en wij als jouw aankoopmakelaar de leveringsakte krijgen. De overdracht bestaat uit de feitelijke levering, het overhandigen van de sleutels, en de notariële overdracht. De notaris zal je de overdrachtsdatum bevestigen en het tijdstip voor de overdracht. Wij nemen naar aanleiding hiervan contact met je op om een afspraak te maken voor de eindinspectie van de woning.

Bij de notaris

Tijdens het bezoek aan de notaris zijn wij bij je als adviseur, getuige en woordvoerder. Na een beperkte voorlezing van de akte door de notaris kan de leveringsakte worden getekend. Gefeliciteerd! Het is nu officieel jouw woning. Na het bezoek aan de notaris is de aankoopprocedure afgerond.

Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben, dan kun je daarmee, ook na de eigendomsoverdracht natuurlijk altijd bij ons terecht.

plaats hier je zoekopdracht

Aangesloten bij

  • NVM
  • Funda
  • Gilde Makelaars

© 2016 Spaarneduin Makelaardij
Powered by zRealestate